Skip to content

Незвичайна екскурсія відбулася у центрі Дніпра

Марианна Стец

Марианна Стец

Студенти історичного факультету ДНУ ім. Олеся Гончара разом з БФ «Даруємо радість» провели костюмовану екскурсію для дітей та їхніх батьків

Про це повідомили в «Агентстві розвитку Дніпра».

Під час екскурсії діти дізнались про справжню історію міста від козацьких часів і до сьогодення, познайомилися з такими видатними діячами нашого міста, як Андрій Фабр, Олександр Поль та Дмитро Яворницький. Екскурсія супроводжувалась театралізованим дійством: кожен із студентів зображав певного героя.

Спочатку гості дізналися про козацький період нашого краю та про можливість передатування міста на 1524 рік, згодом їх зустріла Катерина ІІ і розповіла про свою невдалу політику по розвитку нашого міста. Біля палацу студентів ДНУ ім. Олеся Гончара діти зустріли молоду пару – це була сім’я Фабрів. Вони розповіли, як облаштовували центральний проспект та облагороджували місто. Згодом діти дізнались про вклад Олександра Поля у розвиток міста і краю. Діти із захопленням слухали, як будувався перший стаціонарний міст через Дніпро, як розвивалась залізниця і як багато Поль зробив для містян. Біля будинку-музею Яворницького на гостей чекав сам Дмитро Іванович, який також розповів про свій вклад у розвиток історичного музею та гуманітарної науки у м. Катеринославі. Завершилась екскурсія на Монастирському острові, де дітей чекали легенди від старого монаха. Під час екскурсії багато містян фотографувалось із студентами і наголошували на важливості проведення таких заходів.

— Ми дуже вдячні студентам історичного факультету за те, що проводять саме такі захопливі та театралізовані екскурсії, адже саме такий формат є найбільш цікавий для дітей та дорослих. Інформація сприймалася дуже легко, а очі дітей горіли від захоплення екскурсоводами, – говорить Ольга Шелест, директор благодійного фонду «Даруємо радість».

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: