Skip to content

Дніпро вже відзначає Івана Купала стрибками через багаття та дрейфуванням на справжній козацькій чайці (Фото)

Мария Чехова

Мария Чехова

24 червня на території Ігренського півострова стартував дводенний фестиваль «Купала-Пересічень». Так у Дніпрі відзначають свято Івана Купала за старим стилем, раніше, ніж у звичні для свята дати — 6-7 липня.

Організатори фесту розповіли, що місце його проведення невипадкове, адже під час розкопок саме тут були знайдені залишки давньоруського міста Пересічень. Фестиваль, звичайно, розважальний, але він має й просвітницьку та пізнавальну мету. Він має на меті донести до дніпрян, що їхнє місто створено на землі давньої культури та історії.

Цьогорічний фестиваль проходить вчетверте, за підтримки  міської ради та особисто мера Дніпра Бориса Філатова.

Для гостей свята підготували багато цікавого: козацькі розваги, майстер-класи, українські смаколики, кінну виставу, екскурсії на археологічні розкопки та виставку артефактів. Хлопці вчилися метати ножі в мішень, а дівчата – плести купальські вінки. Найбільше присутніх вразила козацька чайка. Вона припливла по Дніпра із Запоріжжя.
Фестиваль триває два дні – 24 та 25 червня. Сьогодні охочі ще можуть встигнути на концерт гурту «Натоліч», запуск вінків зі знавцем язичницьких ритуалів, дискотеку на свіжому повітрі, стрибки через багаття та водну феєрію. Завтра програма також обіцяє бути цікавою.

Детально з нею можна ознайомитися на сторінці фестивалю у «Фейсбуці».

Фото — прес-служба Дніпровської міської ради

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: