Skip to content

Затриманому чиновнику з міськради Дніпра загрожує до 10 років ув»язнення

Максим Востриков

Максим Востриков

У обласній прокуратурі розповіли подробиці затримання одного з чиновників міської ради Дніпра. Нагадаємо, наше видання повідомляло про те, що очільника Управління торгівлі міськради О.Каховського було затримано працівниками прокуратури та Департаменту захисту економіки Нацполіції.
 
Як розповів журналистам начальник першого слідчого відділу прокуратури області Сергій Лисаченко, чиновника — начальника управління Дніпровської міськради, який відповідав за питання благоустрою, торгівлі та надання дозволів на функціонування торговельних об*єктів було затримано правоохоронцями разом з працівником одного з комунальних підприємств міськради.
Також у приміщенні, де працювали затримані, відбувся общук.
«Наразі затримані доправлені в ізолятор, з ними проводяться слідчі дії», — повідомив С.Лисаченко.
 Невдовзі, поідомляють у прокуратурі, затриманим буде оголошено підозру за ст. 368 ст. ч.3 КК України, що стосується  отримання неправомірної вигоди посадовою  особою. Санкція цієї статті передбачає до 10 років позбавлення волі.
Слідчі мають звернутися до Жовтневого районного суду з метою обрання запобіжного заходу.
 
Важливі подробиці: учасники схеми планували отримати більше 110 тис. грн
 Як зазначають правоохоронці, чиновник вимагав та отримував від підприємців Дніпра кошти за сприяння у розміщенні торговельних об*єктів. Зокрема — кава-машин.
Відповідні факти силовикам повідомив один з підприємців міста.

Загалом за квітень — червень цього року учасники схеми отримали 26 тыс. грн неправомірної вигоди. За весь час «вирішення питань» могли отримати більш  110 тыс. грн, зазначиили  в прокуратурі.

С.Лисаченко повідомив, що чиновники отримували гроші від бізнесменів у завуальованій формі: кошти перераховувались мов би «за консультаційні послуги» на рахунок певних фірм з ознаками фіктивності, а потім переводилися з безготівкової в готівкову форму.
Чиновник залякував підприємців «учасниками АТО»
Загалом слідчі дії тривали більше 2 місяців, повідомили в прокуратурі. До Департаменту захисту економіки звернувся один з підприємців (зараз у справі є ще троє), який
повідомив про злочинні дії.
Як зазначив під час брифінгу С.Лисаченко, підпримєці повідомили, що зловмисник погрожував «застосуванням сили з боку… учасників АТО».
«Ми розуміємо, що наші воїни — учасники АТО — люди з високим рівнем відповідальності, — зазначив С.Лисаченко. — Таких фактів не було».
Використовувати воїнів у злочинних намірах — огидно, зазначили правоохоронці.

Категория: Важно, Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: