Skip to content

На Дніпропетровщині боротимуться з крадіями телекомунікаційного обладнання

Марианна Стец

Марианна Стец

Меморандум про співпрацю підписали Дніпропетровська ОДА, телекомоператори та Комітет Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку. Мета документу — активізувати боротьбу з крадіями телекомунікаційного обладнання.

Про це повідомляють на сайті Облдержадміністрації.

Відомо, що наша область – лідер України за кількістю таких злочинів. Наприклад, з 2015 року в нашій країні зловмисники вкрали телекомунікаційного обладнання на півмільярда гривень. Майже 45% крадіжок кабелю припадає на Дніпропетровщину.

— Такі крадіжки загрожують національній безпеці. Ці кабелі дуже часто є частиною всеукраїнської, тобто так званої критичної, інфраструктури. Без зв’язку вже кілька разів залишалися військові в зоні АТО, державні органи, — зазначає голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку Олександр Донченко.

За словами голови Комітету, вже зареєстровано законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за крадіжку кабелю.

— Закон приймуть у найкращому випадку за 12-16 місяців. До цього часу намагаємося впливати на ситуацію. Для цього підписуємо меморандум між ОДА, телекомоператорами та Комітетом, — підкреслив Олександр Донченко.

Меморандум передбачає взаємодію і взаємодопомогу між операторами зв’язку, місцевою владою, поліцією.

— Питання захисту мережі є питанням нацбезпеки і потребує вирішення. Ми готові до співпраці та максимально сприятимемо ліквідації проблеми, — наголосив перший заступник голови ОДА Олег Кужман.

Загалом на виїзному засіданні у ОДА у зібралися понад сто представників обласної влади, силових структур, Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку, провідний провайдерів та операторів тощо.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: