Skip to content

Електронну чергу запущено у ще одному центрі первинної медико-соціальної допомоги

Марианна Стец

Марианна Стец

Сьогодні у Дніпрі запустили електронну чергу в центрі первинної медико-соціальної допомоги № 11

Про це повідомляє кореспондент газети «Наше місто» з місця події.

— Ця форма електронного запису – майбутнє охорони здоров’я, крок до реформ, яких ми прагнемо. Вона дозволяє пацієнтам не приходити в поліклініку, аби записатися на прийом, — зазначила голова комісії ВР з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець. – Сидячи вдома, люди можуть зробити це через мережу Інтернет. Переваги системи очевидні. По-перше, це розвантажує поліклініку. По-друге, полегшує процес реєстрації. Також ми проводимо круглі столи, де обговорюємо, як краще захистити персональні дані.

Поступово буде розширено бази даних аптек та пацієнтів. Тож громадянам не потрібно буде щоразу ходити у поліклініку та оновлювати рецепти. Наступним кроком стане введення обов’язкового медичного страхування.

Електронна черга до цього була впроваджена у трьох центрах первинної медико-соціальної допомоги Дніпра: №№ 3 та 5. Посилання на кожен із них у мережі Інтернет можна знайти на сайті міської ради Дніпра в розділі «Послуги для мешканця».

— Це скоріш не черга, а швидкий запис до лікаря, — говорить в. о. заступника міського голови Яніка Мерило. — Через Інтернет пацієнт може обирати зручний для себе час. Крім того, тут є зворотній зв’язок з лікарями. Тобто, можна оцінювати роботу кожного з медичних працівників… Ми запустили три різні програми, поки що у тестовому режимі. Потім виберемо найзручніший стартап. Програмне обладнання для міста безкоштовне.

Електронною чергою задоволені молоді пацієнти. Але деякі люди похилого віку все ще не можуть звикнути до такого нововведення. Звичайно ж, до лікаря можна також записатися в реєстратурі, або за телефоном.

— Літні люди, що не користуються Інтернетом, звикли сидіти у черзі по кілька годин, — розповідає Світлана Тихоненко, головний лікар центру первинної медико-соціальної допомоги № 11. – Але ми розповідаємо усім про цю систему, пояснюємо, як нею користуватися. Працюємо в тестовому режимі вже більше двох тижнів.

— Відкриття електронної черги свідчить про те, що команда мера дотримується свого слова та намагається полегшити життя громадян, — підкреслив заступник міського голови Андрій Бабський. – Здоров’я – це не лише відсутність захворювань, але й  фізичний комфорт кожної людини.

Наступним медичним центром, де з’явиться електронна черга, стане центр №1. До кінця року систему планують впровадити й в усіх інших.

Маріанна Стець, фото автора

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: