Skip to content

Борис Філатов розпочав перший в Україні фестиваль блогерів із оди любові Дніпру

Марианна Стец

Марианна Стец

16 червня стартував перший в Україні фестиваль блогерів «Дніпровський пост»

Про це повідомляють у прес-службі міської ради.

Це – принципово новий формат спілкування. Близько 40 авторів із різних куточків країни проведуть сім панельних дискусій. У форматі відкритого діалогу вони обговорять із містянами найгостріші теми сьогодення. Триденний з’їзд найавторитетніших представників вітчизняної блогосфери проходить у рамках програми мера Дніпра Бориса Філатова «Культурна столиця».

Ті, до чиєї думки дослухаються сотні тисяч людей в Україні та за її межами, говоритимуть про політику, ситуацію на сході, життя простих людей та останні економічні тенденції. Вхід на фестиваль вільний. Подивитися онлайн-трансляцію дискусійних панелей можна на http://skrypin.ua/.

Серед запрошених блогерів – відомі художники, телеведучі, письменники, нардепи та навіть церковнослужителі. Гості фестивалю кажуть: незалежно від результатів, для них це – надзвичайно цікавий проект.

— Ми запросили найбільш знакових і авторитетних блогерів – лідерів громадської думки. Ми не вибирали їх за прихильністю. Серед них, скажемо щиро, є люди, з якими у нас розходяться точки зору. Та це – можливість у форматі живої дискусії обговорити нагальні проблеми, – сказав очільник Дніпра Борис Філатов і запросив містян приєднуватися до фестивалю.

Першу дискусійну панель «За життя, за країну», яка відбулася одразу після відкриття фестивалю, мер розпочав із розлогої розповіді про Дніпро. Свій виступ він назвав одою любові до міста.

Фестиваль блогерів «Дніпровський пост» приурочили до Міжнародного дня блогерів. 13 років тому 500 користувачів із майже 40 країн світу об’єдналися для створення символу дружніх відносин між мережевими блогерами всього світу. Щороку інтернет-спільнота відзначає цю подію 14 червня.

Фактично формат блогу є ровесником Інтернету. Сам термін походить від англійського weblog (Logging the web – записувати події в мережі). У 1997 році американський програміст Йорн Баргер вперше назвав так мережевий щоденник. Пізніше визначення трансформувалося у звичне blog. Нині блогінг стає дедалі популярнішим у світі. Чи не найважливішим для блогера в мережі є зворотний зв’язок від читачів. Фестиваль у Дніпрі створив своєрідний вихід для цього спілкування з Інтернету в реальний світ. Мер Борис Філатов – і сам активний користувач соцмереж. На його особисту сторінку підписані майже 196 тис. користувачів.

Розклад панелей фестивалю «Дніпровський пост»:

17 червня, 11.00, (Дніпропетровська ОДА, 3-й поверх) «Інновації, економіка, бізнес»;
17 червня, 13.00, «АТО. Донбас. Крим. Мінськ. Повернення додому»;
17 червня, 15.00, «Письменники»;
17 червня, 17.00, «Політика. Україна в Україні»;
17 червня, 19.00, «За життя, за суспільство, за людей, за «Фейсбук»;
18 червня, 11.00, «Україна у світі. Зовнішня політика. Інформаційна війна. ЗМІ, соцмережі».

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: