Skip to content

Всеукраїнська екологічна конференція стартувала у Дніпрі

Марианна Стец

Марианна Стец

У міській раді відкрили конференцію, присвячену реалізації екологічної політики органами місцевого самоврядування. Дводенний захід, який організувала мерія Дніпра, зібрав представників виконавчих органів місцевого самоврядування в галузі екології з різних міст України та Дніпропетровської області.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

— Нині спільною проблемою в реалізації екологічної політики для всіх міст України є відсутність зворотного зв’язку від центральних органів влади. Існує Асоціація міст України, але екологічні питання там піднімаються швидше формально, ніж системно. Тема екології – досить серйозна, тому Дніпро виступив з ініціативою провести конференцію, обговорити наболілі питання, пропозиції з їхнього вирішення, окреслити спільні дії, щоб наші напрацювання лягли в основу змін у законодавстві, – сказав директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Павло Головаха.

За словами посадовця з команди Бориса Філатова, часто виникає ситуація, коли з центру на місця надходять доручення, для виконання яких у більшості органів місцевого самоврядування немає повноважень. Йдеться, наприклад, про перевірки суб’єктів господарювання стосовно дотримання екологічних норм. Цю тему учасники конференції обговорюватимуть у найближчі два дні. Також увагу приділять питанням стихійних смітників.

Голова постійної депутатської комісії міської ради Дніпра з питань транспорту, зв’язку та екології Каміль Примаков подякував гостям за участь у конференції.

— Проблема екології для Дніпра, як і для більшості українських міст, стоїть досить гостро, вона є однією з першорядних. Як депутат міськради та голова профільної комісії, розумію, що лише силами муніципалітету й міського бюджету це питання не вирішити. Тому сподіваюся, що завдяки таким спільним ініціативам, зверненням до центральних органів влади нас почують, – зазначив Каміль Примаков.

Упродовж конференції учасники також відвідають дніпровський полігон «Правобережний», який визнано одним із найкращих в Україні за показником дотримання необхідних норм.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: