Skip to content

Пам’ять загиблих десантників вшанували у Дніпрі (ФОТО)

Марианна Стец

Марианна Стец

Біля Меморіалу АТО та на Січеславській Набережній біля пам’ятника Василю Маргелову відбулися заходи з нагоди третьої роковини від дня загибелі десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та екіпажу ІЛ-76

Літак Збройних сил України Іл-76 був збитий 14 червня 2014 року над Луганськом. На борту знаходилося 49 військовослужбовців, 40 десантників та 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

На акцію пам’яті прийшли родичі загиблих воїнів та всі небайдужі. Всі присутні поклали квіти до пам’ятника, поіменно згадали всіх загиблих. Капелан Української Православної церкви Київського патріархату, протоієрей Дмитро Поворотний разом із духовенством провів молебень за упокій загиблих.

— Збитий ворогом літак був актом залякування, щоб ми зневірилися, але цього, на щастя, не сталося. Головний урок, який ми всі повинні винести, – сум і туга не мають паралізувати нашу волю, ми повинні з відкритим серцем дивитися у майбутнє, тому що за нього вже заплачено таку велику ціну, – сказав Дмитро Поворотний.

Пам’ятний вечір завершився запуском у небо 49 ліхтариків.

Довідка. Дніпровська міська рада придбала квартири всім сім’ям загиблих, які мешкають у місті. Одноразово сім’ї отримали по 100 тис. грн. Щомісяця родинам виплачують по 2 прожиткових мінімуми (близько 2,5 тис. грн). Також вони отримують компенсацію за комунальні послуги: 50% – з державного бюджету і 50% – з міського.

Фото Антона Павлюкова

 

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: