Skip to content

Податкового інспектора у Дніпрі судитимуть за хабар в 10 тисяч гривень

Марианна Стец

Марианна Стец

Прокуратура Дніпропетровської області направила до суду обвинувальний акт відносно заступника начальника державної податкової інспекції одного з районів міста

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Використовуючи своє службове становище, посадовець запропонував приватному підприємцю сплатити йому 10 000 гривень за ненарахування штрафних санкцій за результатами перевірки його підприємства. Зловмисник надав громадянину рахунок-фактуру для нібито оплати комп’ютерної техніки на вказану суму. При цьому посадовий інспектор знав, що отримає гроші в якості неправомірної вигоди.

Посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення. Винесено постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зараз колишній заступник начальника ДПІ одного з районів м. Дніпра перебуває у міжнародному розшуку. Злочин, який він скоїв, передбачено ч. 4 ст. 368 Кримінального Кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди).

 

 

 

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: