Skip to content

На Дніпропетровщині працюватиме дорожня поліція

Марианна Стец

Марианна Стец

В нашій області стартував запуск дорожньої патрульної поліції і тактичної групи патрульної поліції

Про це повідомив виконуючий обов’язки заступника начальника Головного управління НП в Дніпропетровській області Володимир Богоніс.

Серед обов’язків дорожньої патрульної поліції — забезпечення безпеки на дорогах регіонального, національного та міжнародного призначень. Поліцейські працюватимуть там, де найчастіше трапляються аварії.

— Це служба, яка прийде на зміну ГАЇ, — зазначив Володимир Богоніс. — Сьогодні на трасах області зросла кількість ДТП. Необхідно патрулювати ці дороги… В середині липня вже відбудеться голосування Обласної ради щодо узгодження кандидатів у поліцейські комісії. Наступним етапом буде сам набір працівників. Він триватиме півтора місяці. З першого вересня стартує набір на навчання, які триватимуть 2,5 місяці. Саме патрулювання розпочнеться до кінця року.

Перші 136 поліцейських обслуговуватимуть трасу в напрямку Дніпро-Решетилівка, Дніпро-Павлоград, Дніпро — Запоріжжя-Сімферополь. Вони будуть підпорядковані на місцях управління патрульної поліції в Дніпрі.

Також вже зараз розпочинається набір до тактичної групи. На сьогодні 40 працівників навчаються у цьому напрямку. Виконувати свої обов’язки вони розпочнуть 26 червня. Основне їх завдання — забезпечити охорону громадського порядку під час проведення масових заходів. Загалом планується залучити близько 300 патрульних.

Маріанна Стець

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: