Skip to content

Воду у Дніпрі надовго не відключать

Марианна Стец

Марианна Стец

Рівень розрахунків абонентів «Дніпроводоканалу» за послуги водопостачання та водовідведення становить 90%

Про це під час прямої телефонної лінії повідомив директор комунального підприємства «Дніпроводоканал» Дмитро Кордиш.

— Це непоганий показник, але деякі абоненти мають значну суму боргу. Ми намагаємося увійти у становище містян, оскільки будь-хто може мати тимчасову скруту. Наприклад, пропонуємо укласти договір про реструктуризацію боргу і сплачувати щомісяця певну суму. Також на підприємстві створено спеціальну комісію, яка розглядає спірні питання щодо заборгованостей, нарахувань тощо. Наразі загальний борг населення перед підприємством складає 170 млн грн – це накопичувальний борг, – сказав очільник «Дніпроводоканалу».

Представник команди Бориса Філатова також зазначив, що наразі у 97% абонентів встановлені лічильники, повірка яких вже майже рік входить до складу тарифу. З 12 травня тариф для приватного сектора за водопостачання та водовідведення складає 12,57 грн, для багатоквартирних будинків – 13,33 грн.

Дмитро Кордиш також розповів, що цього року не планується відключення води у зв’язку з профілактикою на три дні, як це було раніше.

— Так ми вже не працюємо. Звісно, відключення проводяться на період ремонтних робіт, але локально і максимум протягом дня. Наразі система подачі води збалансована. Наприклад, коли нещодавно робили промивку на Кайдацькій насосній станції, подачу води переключали на Аульський водовід. Тож обійшлося без масового відключення води абонентам, – сказав Дмитро Кордиш.

Категория: ЖКХ, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: