Skip to content

На лаві підсудних опинилася гендиректор «Криворізької теплоцентралі» — за незаконно перевищені тарифи

Мария Чехова

Мария Чехова

На Дніпропетровщині на лаві підсудних опинилась генеральний директор держпідприємства «Криворізька теплоцентраль», через дії якої населення надлишково платило тарифи за централізоване опалення та постачання гарячої води. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Прокуратурою Дніпропетровської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт відносно гендиректора вказаного підприємства.

В ході слідства було встановлено зловживання службовим становищем та необґрунтоване включення суми витрат, що компенсувалося за рахунок населення, й подання їх на розгляд Національної комісії.

Судово-економічна експертиза встановила, що в результаті такого необґрунтованого завищення тарифів з серпня 2016 по січень 2017 років споживачами було надлишково сплачено державному підприємству «Криворізька теплоцентраль» понад 1,5 млн грн.

Крім того, генеральний директор умисно не виконувала три рішення та постанову суду, знаючи про арешт розрахункових рахунків підприємства та існуючу заборону на відкриття нових рахунків.

Довідково: скоєні злочини передбачені ч.5 ст.191 та ч.2 ст. 382 КК України (привласнення, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах; умисне невиконання службовою особою рішення, постанови суду, що набрали законної сили).

Санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

 

 

Категория: Важно, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: