Skip to content

Майже 60 ОСББ створили на Дніпропетровщині цьогоріч

Мария Чехова

Мария Чехова

Цьогоріч на Дніпропетровщині створили 57 об’єднань багатоквартирних будинків (ОСББ). Загалом в області вже працюють понад 2,8 тисяч ОСББ, найбільше – в Дніпрі, Нікополі, Кривому Розі та Павлограді. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Створення ОСББ є вигідним: мешканці самі керують своїм будинком, встановлюють розмір квартплати, формують бюджет, вирішують, який ремонт потрібен насамперед та обирають постачальників послуг.

Створення ОСББ має й інші вигоди. 40% позики на підвищення енергоефективності дому таким об’єднанням відшкодовує держава, кредитні відсотки – обласний бюджет. Йдеться про утеплення стін, підвалів та дахів, модернізацію систем опалення, заміну вікон, встановлення лічильників тепла й води.

На таку допомогу у Держбюджеті-2017 заплановано понад 430 мільйонів гривень. В обласному бюджеті — 1 мільйон гривень. Дніпропетровська область – єдина в Україні, яка стовідсотково покриває кредитні проценти.

ОСББ Дніпропетровщини вже отримали 80 «теплих кредитів» на суму 5,6 мільйонів гривень. Найактивніше дбають про енергоефективність своїх будинків мешканці Дніпра, Кривого Рогу, Нікополя, Новомосковська  та Павлограду.

Поради, як правильно організувати ОСББ, – за посиланням.

Категория: Важно, ЖКХ, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: