Skip to content

У Дніпрі з початку року відновили зовнішнє освітлення на 165 вулицях

Мария Чехова

Мария Чехова

Про це під час прямої телефонної лінії 31 травня повідомив директор комунального підприємства «Міськсвітло» Дмитро Костогриз. Посадовець зазначив, що найбільше уваги приділили приватному сектору, де вуличного освітлення не було досить довго.

«Із початку року бригади підприємства встановили понад 3,7 тис. світильників, змонтували 119 км повітряно-кабельних ліній, замінили понад 17,5 тис. ламп, 50 опор. Продовжуємо замінювати застарілі шафи зовнішнього освітлення на нові, сучасні. За останніх вісім місяців змонтовано 107 шаф. Майже всі 409 таких терміналів обладнані системою віддаленого керування та моніторингу через мережу GSM», – сказав керівник підприємства.

Представник команди Бориса Філатова також розповів, що у диспетчерській службі «Міськсвітла» запрацювала нова інтерактивна мапа вуличного освітлення, на якій у режимі онлайн відображається поточний стан мережі, аварії, помилки у шафах управління. Фіксування інформації на папері залишилося в минулому.

Комунальники відновлюють зовнішнє освітлення не лише на вулицях, проспектах, магістралях, а й у парках. Так із початку року відповідні роботи провели у парках ім. Глоби, ім. Шевченка, ім. Гагаріна, ім. Б. Хмельницького. Наразі бригади працюють на набережній по вул. Малиновського.

«Розпочався процес передачі на баланс нашого підприємства 300 так званих безхазяйних вулиць міста. Сподіваємося, що до кінця поточного року буде відповідне рішення виконкому і ми візьмемося за їхнє обслуговування. Цьогоріч плануємо відновити освітлення на 300 вулицях, замінити понад 15 тис. ламп, змонтувати 271 км повітряно-кабельних ліній,  встановити понад 8 тис. світильників, 180 шаф зовнішнього освітлення», – додав Дмитро Костогриз.

Категория: Важно, ЖКХ, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: