Skip to content

Ярмарок громадських проектів відбувся у центрі Дніпра

Марианна Стец

Марианна Стец

Біля центрального входу Дніпровської міськради пройшов Ярмарок громадських проектів

Тут мешканці міста презентували свої проекти з благоустрою міста, розроблені у рамках впровадження бюджету участі. Потім автори відповідали на запитання всіх бажаючих. Після цього кожен учасник заходу мав змогу віддати власний голос за чотири найкращі проекти.

Мета заходу – залучення городян до участі у процесі голосування задля визначення рейтингу поданих громадських проектів та подальшої реалізації за рахунок коштів міського бюджету.

Проект реалізується за підтримки ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Розробник електронної системи Громадський проект ГО SocialBoost.

Довідка:

 

За підсумками голосування громадян ці проекти будуть фінансуватися за рахунок коштів бюджету міста в 2017 році в рамках Бюджету участі. Нагадаємо, що з 24.04.2017 розпочався етап публічного голосування за кращі громадські проекти, який буде тривати до 24.05.2017 . На голосування мешканців міста було направлено 258 проектів (102 великих та 156 малих) з 295 поданих. На 18 травня у системі вже знаходиться більш 33 тисяч голосів, всього за громадські проекти проголосувало більш 21 тисяч дніпрян. Це другий результат в Україні після Києва. Лідером голосування є проекти у категоріях – «Культура та туризм» та «Спорт». Остаточне оприлюднення результатів голосування та визначення переможців відбудеться до 6 червня 2017 року.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: