Skip to content

Гвардійці Дніпровського конвойного батальйону провели Урок цивільного захисту (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Військовослужбовці Дніпропетровського конвойного батальйону Національної гвардії України взяли участь в організації Дня цивільного захисту у вищому професійному училищі № 17.

Про це повідомили в прес-службі НГ України в області.

Захід розпочався з ознайомлення присутніх з задачами, які покладені на Національну гвардію України. Представник військової частини розповів про вступ до Національної академії Національної гвардії України та про переваги служби за контрактом.

Потім всі учасники зібралися на майданчику на якому дізналися від військовослужбовців, як виявляють і умовно позначають райони, що зазнали радіоактивного, хімічного, біологічного і іншого зараження. Правила користування засобами індивідуального захисту, оскільки це є запорукою збереження життя в екстремальних умовах.

Старший лейтенант Сергій Удовицький провів заняття по стройовій підготовці. А медичний робітник — санітарний інструктор 2 стрілецької роти сержант Тетяна Кальчук розповіла студентам як діяти швидко, грамотно та впевнено, особливо на етапі визначення характеру поранення, зупинки кровотечі та евакуації бійців з поля бою в безпечне місце.

Після ознайомлення з основами теорії, інструктор на практиці показала як правильно накладати джгути для зупинки кровотечі собі, так і пораненому товаришеві, розповіла про способи перенесення поранених в безпечне місце.

По закінченню занять студенти подякували військовим та рятівникам за проведені заняття, а керівництво навчального закладу зауважило, що такі заняття в цей час є не тільки цікавими для юнаків, а й досить необхідними для збереження життя та здоров’я.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: