Skip to content

У садибі Яворницького в Дніпрі святкуватимуть День музеїв

Марианна Стец

Марианна Стец

19 травня о 16.00 в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбудеться інтерактивний просвітницький захід. Відвідувачам розкажуть про заснування Дніпропетровського історичного музею.

Подія приурочена до Міжнародного Дня музеїв, який щороку відзначається у світі з 18 травня 1977 р.

Цьогорічна тема — «Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване». У садибі Д.І. Яворницького пропонують до розкриття одну з найбільш міфологізованих та суперечливих тем регіональної історії: заснування та розбудова першого і найбільшого музею міста – сучасного Дніпропетровського національного історичного. «Чи є Дніпропетровський музей одним з найстаріших в Україні та Європі?», «Чи був Олександр Поль особисто причетним до створення музею імені О. Поля?», «Яка роль Дмитра Яворницького в цій події», «Яким міг бути музей Поля за задумом його фундаторів на початку ХХ ст.?» «Хто був основними фундаторами колекції музею?» — на ці та багато інших важливих запитань будуть відповідати провідні науковці міста.

Програма святкування Дня музею у Садибі Д.І. Яворницького:

— лекція-брифінг «Від Музеуму старожитностей до Музею Національного» (доповідачі: заступник директора ДНІМ Валентина Бекетова, краєзнавць, журналіст Микола Чабан; доктор історичних наук, доцент НГУ Кочергін І.О., науковий співробітник ДНІМ Дмитро Чекурда; модератор заходу та доповідач – завідувач Меморіального будинку-музею академіка Д.І. Яворницького Яна Тимошенко.
— можливість особистого ознайомлення з цікавими документами з теми;
— розвінчання міфів, інтерактивні елементи та вікторини;
— вільне спілкування в садибі, чаювання на веранді.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: