Skip to content

У Дніпрі відкрили Алею пам’яті загиблим героям

Марианна Стец

Марианна Стец

Сьогодні, 12 травня, у сквері біля Дніпропетровської облдержадміністрації нарешті відкрили Алею пам’яті загиблим героям

Аналогів їй немає в Україні. Вона представляє собою парковий комплекс зі скляних стел, на яких розміщені світлини понад 500 загиблих в АТО та на Майдані жителів Дніпра та області.

Як розповів радник голови облдержадміністрації Юрій Голік, при виготовленні стел використано подвійний друк фото на склі та інноваційну зоновану підсвітку. Крім портретів наших героїв, тут також можна побачити фото з передової.

— 503 портрети загиблих героїв на стелах — це нагадування живим про те, що війна триває, і ми повинні бути гідні тих, хто віддав за нас своє життя, — сказав він — Місце розташування меморіального комплексу також обране невипадково — перехрестя та сквер біля адміністрації, де буває дуже багато людей.

До речі, алея створена коштом меценатів, а організацією робіт займалася Спілка ветеранів АТО.

На відкритті було більше тисячі дніпрян — родини та побратими загиблих бійців, представники влади, школярі, військовослужбовці, небайдужі громадяни, які приїхали зі всієї області.

— Ми прийшли до нашого чоловіка та батька Володимира Андрющенка, — розповідає Євгенія. — Він воював у складі 93-ї бригади, загинув у селищі Опитне 2015 року.

На секунду замовкає, міцніше притискає до себе сина Костянтина і продовжує: «Так, це важко знаходитися тут, бачити портрет близької людини, яку втратив. Але такі Алеї пам’яті мають бути, щоб люди знали, якою ціною завойовано нашу свободу, а найголовніше — що ці смерті не марні».

Ветеран АТО Олександр прийшов до своїх хлопців — бійців 43-го окремого мотопіхотного батальйону.

— З мого призову всі повернулися додому живими, але так пощастило не всім, — каже він. — Я тут, щоб вклонитися пам’яті тих, хто віддав життя за Україну.

Вже сьогодні, 12 травня, о 20.00 на алеї відбудеться акція «Запали свічку пам’яті» за участі всіх, кому небайдужа доля України.

Олена Куликова.

Фото Антона Павлюкова.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: