Skip to content

Переможці міжнародних спортивних змагань отримали нагороди від міськради

Марианна Стец

Марианна Стец

У міській раді відбулась урочиста церемонія нагородження чемпіонів Європи та світу зі спортивного орієнтування, рукопашного бою, таеквондо ІТФ, шахів і шашок.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

Переможців привітав заступник міського голови Олександр Шикуленко. Він вручив спортсменам та їхнім тренерам подяки мера й подарунки.

— Завдяки здобуткам наших спортсменів Дніпро стає відомим на європейській та світовій арені. Дякуємо переможцям, їх тренерам за такі, без перебільшення, високі  досягнення. Вітаю й бажаю удосконалюватися, йти вперед. Спорт виховує справжніх особистостей. Вони – майбутня еліта, на яку рівнятимуться. Міська рада завжди готова допомагати й підтримувати спортсменів, – зазначив Олександр Шикуленко.

Вихованець спортивної школи «Динамо» Артем Гончаренко посів І місце на Кубку Європи з рукопашного бою серед юніорів у категорії до 70 кг. Хлопець займається цим видом спорту вже восьмий рік. Зараз наразі ретельно готується до наступних змагань.

— Кожна перемога здобувається нелегко, й цього разу було так само. До Кубка Європи готувався майже рік. На цих змаганнях переміг чеха, поляка, а у фіналі зустрівся з дніпровським спортсменом Микитою Соловйовим (СК «Велес») і виграв у нього. Зараз активно тренуюся, готуючись до Чемпіонату України, який стартує вже за тиждень, – розповів юнак.

Золоті, срібні та бронзові медалі на Кубку в польському місті Берунь у складі збірної також здобули дніпряни Ольга Сардак, Данило Недайвода, Тарас Босенко, Арсеній Пихтін, Станіслав Сергейчик. Збірна команда України за результатами змагань посіла перше загальнокомандне місце.

Вихованець дитячо-юнацької спортивної школи № 11, 15-річний Дмитро Гаюн став чемпіоном світу з блискавичних шахів серед школярів до 17 років. Усього в цій категорії змагалося 64 спортсмени з різних країн.

— Змагання проходили в Румунії. Виграв у хлопця зі Шрі-Ланки. Дуже хвилювався, але в останню мить сконцентрувався, налаштувався, тому й вдалося посісти перше місце, якому дуже радий, – каже переможець.

З 2 до 22 квітня у м. Сан-Джиміньяно (Італія) проходив Чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування на дистанціях з Рогейну. У змаганнях взяли участь 377 спортсменів із 13 країн. Дніпровські спортсмени завоювали 7 призових місць. Збірна України, до складу якої входили й дніпряни, стала чемпіоном Європи. Спортсмени-переможці з Дніпра – Юлія Кравчук, Анастасія Кучер, Данило Переверзєв, Дмитро Курочкін, Вікторія Таран, Наталя Тищенко, Дар’я Томаш.

Представники Дніпровської міської федерації таеквондо ІТФ у складі збірної України стали переможцями та призерами Чемпіонату Європи, який проходив з 24 по 30 квітня в англійському місті Ліверпуль. У скарбничці дніпрян – 3 золотих, 1 срібна та 1 бронзова медалі. У чемпіонаті взяли участь близько 800 спортсменів із 32 країн. Збірна України посіла третє загальнокомандне місце, поступившись представникам Росії та Чехії. Дніпровські спорсмени-переможці – Микита Морозов та Денис Іванов.

Чемпіоном світу зі стокліткових шашок серед чоловіків у категорії «швидкісна гра» став тренер-викладач комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 10» Дніпровської міської ради, міжнародний гросмейстер Артем Іванов. Змагання проходили в Туреччині (м. Ізмір), у них брали участь 19 спортсменів із 7 країн світу.

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: