Skip to content

Дніпро попереду: досягнення міста дістали схвальні відгуки у членів ALDA

Марианна Стец

Марианна Стец

 

Презентація міста відбулась 12 травня під час загального зібрання членів Асоціації агентств місцевої демократії (ALDA) у м. Торунь (Польща).

За словами Володимира Панченко, директора «Агентства розвитку Дніпра», який безпосередньо презентував інвестиційний потенціал міста, «отримати запрошення від президента ALDA Оріано Оточана місту, яке ще лише наприкінці січня цього року першим в Україні здобуло членство у міжнародній Асоціації агенцій місцевої демократії – яскраве свідчення відношення до тих якісних змін не лише в економічній сфері, а й у міжнародному напрямі, які разом з командою за цей короткий строк демонструє очільник Дніпра Борис Філатов. Отже, взяті при підписанні меморандуму про співпрацю зобов’язання виконуються не на папері, а справами. А сподівання генерального секретаря Асоціації Антонелли Вальморбіди на те, що початок членства Дніпра в ALDA стане важливим етапом розвитку міста, надасть місту певного статусу з особливими повноваженнями серед членів ALDA, цілком виправдані».

Згідно з документом, сторони об’єднали зусилля, зокрема, для створення платформи забезпечення співпраці, діалогу, обміну досвідом та найкращими практиками розвитку місцевої демократії. Спільна робота також посприяла міжкультурному та міжетнічному діалогу в місті, розвитку регіональної та європейської співпраці та контролю за дотриманням прав людини.

— Членам ALDA дуже сподобався презентація та відео-фільм про сучасний вигляд міста Дніпро та його амбіційні плани, – ділиться враженнями Володимир Панченко. – Адже багато хто з присутніх вперше відкрив для себе колись повністю закрите для іноземців місто. Були приємно вражені не лише місцевим колоритом, соціокультурним надбанням, але й темпами розвитку, запропонованим портфелем інвестиційних проектів, якими наразі опікується «Агентство розвитку Дніпра». Було багато запитань про те, як насправді живе місто, коли недалеко йде війна. Адже багато учасників – представники балканських країн, і вони переживали подібну ситуацію 20 років тому. Слова мера Бориса Філатова про те, що саме в Дніпрі народжується українська політична нація, викликали інтерес.

 

За результатами декількох ґрунтовних перемовин незабаром ми чекаємо у Дніпрі на колег – представників аналогічних «Агентству розвитку Дніпра» інституцій, а також європейських організацій, що займаються підготовкою кадрів, які висловили побажання на власні очі побачите те, що дніпровська делегація презентувала у м. Торунь (Польща). Зокрема, Центр розвитку міста Ново Место з Словенії. Директор Франці Братковіч буде у Дніпрі ближчим часом з воркшопом, як готувати бізнес-плани, щоб вигравати конкурси на залучення інвестицій від європейських організацій. Дістали попередніх домовленостей з Монікою Верцулою, директором міжнародного центру розвитку м. Падуа (Італія), про можливість тісної співпраці у напрямку підготовки професійних робітників у сфері роботизації і аерокосмічній сфері.

Особливо мені запам’яталася зустріч з Юлією Іордаш, директором Офісу по залученню європейських грантів, який спеціально створено при мерії м. Міовені (Румунія). Чому особливо? Тому що місто має всього 35 тис. жителів, а штаб-квартира відомої автомобільної компанії Дача та виробництво Рено знаходиться саме там. Приклад для Дніпра зі створюваним індустріальним та науковим парком дуже привабливий.

Та найголовніший висновок – члени АЛДА готові ділитися своїм досвідом із колегами з Дніпра. Отже, нетворкінг між партнерами з східноєвропейських і західноєвропейських країн продовжуватиметься на ґрунтовній основі.

Довідка:

 

ALDA (Європейська Асоціація Місцевої демократії) є неурядовою організацією, яка займається просуванням ефективного управління. Асоціація спеціалізується на заходах, які сприяють розвитку співпраці між місцевими органами влади та громадськістю.

Організацію створили ще у 1999 році за ініціативи Ради Конгресу Європи місцевих і регіональних влад з метою координації та підтримки мережі агентств місцевої демократії. У Дніпро став членом ALDA у 2017 році.

Джерело — «Агентство розвитку Дніпра»

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: