Skip to content

Кращих юних послідовників Шопена обрали у Дніпрі

Марианна Стец

Марианна Стец

В Дніпропетровській обласній філармонії ім. Л. Когана відбувся гала-концерт лауреатів ХХІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу української та польської музики ім. Ф. Шопена

У ньому взяли участь 65 юних піаністів найкращих шкіл фортепіанного мистецтва України віком від 6 до 16 років. Діти з Києва, Дніпра, Харкова, Львова, Сум, Одеси, Новомосковська, Костянтинівки та Кривого Рогу протягом трьох днів демонстрували свою майстерність. Учасників фестивалю-конкурсу оцінювало професійне журі, до складу якого ввійшли музиканти та провідні викладачі м. Дніпра, Києва та Харкова.

— За 21 рік свого існування конкурс довів свій професіоналізм та необхідність. Це значуща музична подія не тільки для нашого міста, а й для всієї України. Сподіваємося, що музичне мистецтво буде і надалі розвиватись у нашій країні, а ці 65 юних зірочок матимуть великі успіхи на міжнародній арені, — зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики міськради Євген Хорошилов.

Гала-концерт переможців розпочала заслужена артистка України, професор Львівської Національної музичної академії ім. М. В. Лисенка — Етелла Чуприк, у супроводі академічного симфонічного оркестру Дніпропетровської обласної філармонії ім. Л. Когана.

Гран-прі фестивалю-конкурсу отримав учень 8 класу Харківської дитячої школи мистецтв ім. П. І. Чайковського Миколай Мирошниченко (старша вікова категорія).

І місце посіли:

Молодша вікова категорія:
Дмитро Морозов (м. Кривий Ріг);
Єгор Терещенко (м. Новомосковськ).

Середня вікова категорія:
Ганна Мальченко (м. Київ).

Старша вікова категорія:
Софія Коваленко (м. Кривий Ріг);
Рузана Боговська (м. Київ);
Катерина Курило (м. Харків).

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: