Skip to content

Як у Дніпрі відзначатимуть День пам’яті та примирення і 72 річницю Перемоги над нацизмом

Марианна Стец

Марианна Стец

7-9 травня в нашому місті проведуть понад 100 заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення і 72-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомив начальник управління культури Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

— Усі ці заходи заплановані міською радою, районними радами, ініціативними групами, волонтерами, колишніми військовослужбовцями, ветеранами АТО. Ці заходи справді мають дух патріотизму, пам’яті й шани нашим ветеранам, – зазначив Євген Хорошилов.

Так, 9 травня, о 9:00, відбудеться традиційне покладання квітів до пам’ятника Вічної Слави.

7-9 травня пройде комплекс заходів «Дякуємо за життя». Стартує він 7 травня, о 9:00, на Монастирському острові, біля пам’ятника Т. Шевченку. Там же буде розташований пластунський табір, в якому пройде вишкіл для учнів. Містяни зможуть взяти участь у спеціалізованих пластунських вікторинах, спортивних змаганнях, отримати знання та навички юного пластуна. 8 травня табір продовжить роботу. О 10.00 учасники фестивалю «Дякуємо за життя» з Монастирського острова вирушать у ходу пам’яті. Об 11:00 вони мають дійти до площі Героїв майдану, де до них приєднаються інші учасники. Далі їхній маршрут пролягатиме до парку Пам’яті та Примирення. О 12.00 там покладуть квіти до меморіалу.

9 травня комплекс заходів «Дякуємо за життя» продовжиться на Фестивальному причалі. З 11:00 на сцені виступатимуть молодіжні та дитячі колективи, духовий оркестр, рок-гурти.

9 травня на оглядовому майданчику парку Шевченка працюватиме експозиція військової техніки. Там же розташуються польові кухні та презентаційні стенди військових частин, які дислокуються в Дніпрі та області. «Саме тут можна буде побачити, як наші військові працюють зараз, як боронять нашу рідну землю, як шанують подвиг ветеранів та запрошують до своїх лав», – зазначив Євген Хорошилов.
Поруч у літньому театрі парку Шевченка проходитиме концерт творчих колективів міста. Така ж програма і в парку ім. Глоби.

Крім того, 9 травня, о 9:30, біля Дніпропетровського академічного театру опери та балету стартує легкоатлетична естафета. В ній візьме участь понад півтори тисячі осіб. Начальник управління культури закликав містян приєднуватися до урочистостей. Більш детальна програма заходів – на сайті Дніпровської міської ради.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: