Skip to content

Воїни-визволителі та інваліди Другої світової з нагоди свят отримують грошову допомогу

Марианна Стец

Марианна Стец

Воїнам-визволителям та інвалідам Другої світової війни виплачують матеріальну допомогу з міського бюджету Дніпра. До свят ці кошти отримають усі, хто має на них право.
Про це під час прямої телефонної лінії повідомила директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Людмила Козловська.
— З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні з міського бюджету надається матеріальна допомога у розмірі 2,5 тис. грн кожному визволителю міста, інваліду Другої світової війни. Таких осіб – 809. Гроші вже виплачують через поштові відділення. Матеріальна допомога надається в рамках комплексної програми соціального захисту мешканців міста Дніпра. Цього року порівняно з минулим фінансування програми збільшено на 5 млн грн – до 15 мільйонів, – сказала Людмила Козловська.
Також вона нагадала, що до свят ветерани одержують виплати і з державного бюджету. Зокрема, інваліди війни I групи – по 3 тис. 500 гривень, інваліди війни II групи – по 3 тис. 100 гривень, інваліди війни III групи – по 2 тис. 700 гривень, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – по 3 тис. 500 гривень,  учасники бойових дій та колишні неповнолітні в’язні концтаборів – по 1 тис. 200 гривень, вдови померлих ветеранів війни – по 600 гривень, учасники війни – по 500 гривень.
Загалом протягом року ветерани війни та праці з нагоди різних свят, наприклад, Дня ветерана, Міжнародного дня людей похилого віку тощо, отримують матеріальну та натуральну допомогу коштом міського бюджету.
— Наприклад,  ветерани війни, за відсутності технічних умов для встановлення стаціонарних телефонів в їхніх квартирах, забезпечуються мобільними телефонами. З 2004 року мобільні телефони одержали 760 інвалідів – учасників бойових дій Другої світової війни. На щомісячну абонплату міський бюджет виділяє кошти. У 2016 році було перераховано 22,6 тис. гривень, – додала Людмила Козловська.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: