Skip to content

У Дніпрі встановили рекорд України з хайлайну, підкоривши висоту в 88 метрів

Марианна Стец

Марианна Стец

В рамках програми мера Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця» двоє спортсменів встановили новий рекорд України з ходіння по стропі на висоті. Вони здолали 35-метрову відстань між двома 26-поверховими будинками. 
Про це повідомили у прес-службі міської ради.
— Це зовсім не страшно, – поділився емоціями один зі спортсменів Костянтин Карноза. — Складно боятися одних і тих самих речей сто разів поспіль. Вітер був дуже слабкий, зовсім не заважав. Все чудово, все сприяє хайлайну.
Рік тому ці ж хлопці встановили перший в Україні рекорд з хайлайну. Тоді вони підкорили висоту в 77 метрів, цього року – 88 метрів. Захід пройшов під гаслом «Пишаймося Дніпром разом!».
— В жодному місті такого рекорду встановлено не було. Можливо, це буде початком нової номінації. Наразі це єдина команда в Україні, яка встановила рекорд у категорії «Найвищий хайлайн». Є світовий рекорд, він вражає. Я сподіваюся, що ми будемо рухатися в цьому ж напрямі. Світовий рекорд був встановлений на висоті 5700 метрів між скелями. Довжина стропи – понад один кілометр, – зазначила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.
Екстремали зізнаються, що хайлайн як вид спорту не дуже розвинутий в Україні. Тому такими рекордами вони хочуть привернуту увагу до цієї дисципліни й показати, що це насправді безпечно, незважаючи на висоту.
— На жаль, цей вид спорту в нас тільки починає розвиватися. Люди не розуміють, що це спорт, а не циркова розвага. Але поступово на різних фестивалях з’являються стропи. З’являється більше спортсменів, які пропагують слеклайн — ходіння по стропі — в парках, на майданчиках. Ми сподіваємося, що наступного року нам вдасться встановити ще один рекорд на нових будівлях, – зазначив рекордсмен з хайлайну в Україні Станіслав Панюта.
Загалом захід зібрав близько 20 спортсменів. Крім ходіння по стропі, під час встановлення рекорду демонструвалися показові стрибки з даху будівлі на мотузці. Багато містян зупинялося біля будинків, щоб подивитись на видовищну подію.

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: