Skip to content

Тиждень імунізації триває у Дніпрі

Марианна Стец

Марианна Стец

Дніпро приєднався до всеукраїнського тижня імунізації, мета якого – привернути увагу батьків та всієї громадськості до необхідності проведення профілактичних щеплень, підвищити обізнаність громадян у цьому питанні

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

— Від інфекцій допоможуть захистити профілактичні щеплення, альтернативи немає, — зазначає позаштатний імунолог департаменту охорони здоров’я Дніпровської міської ради Олена Філіна. — Місто повністю забезпечене вакцинами проти кашлюку, дифтерії, правця, у нас є поліомієлітна вакцина, вакцина проти вірусного гепатиту С, гемофільної палички, кору, епідпаротиту і краснухи – це ті інфекції, з якими дитячий організм не може боротися. Тому чекаємо на батьків із дітьми у центрах первинної медико-санітарної допомоги для проведення вакцинації. Нинішнє покоління батьків свого часу було вакциноване, а зараз вони повинні потурбуватися про своїх дітей, адже інфекційні хвороби дуже небезпечні, вони можуть мати досить тяжкі наслідки та навіть летальний кінець.

Крім того, вона наголосила: щеплення не треба боятися. Вакцини закуповують централізовано в тих виробників, які мають усі дозволи від Всесвітньої організації охорони здоров’я. До того ж, препарати проходять сертифікацію в Україні.

Профілактичні щеплення проводяться згідно з календарним графіком.

— Якщо у той чи інший період вакцини не було, лікар-імунолог складає індивідуальний план щеплень. Часто батьків насторожує реакція імунної системи дитини після щеплення: підвищення температури тіла, капризність тощо. Але це не страшно, це минеться, натомість у дитини буде захист від тієї чи іншої інфекції, – зазначила фахівець.

За словами завідувача кафедри інфекційних хвороб Дніпропетровської медичної академії, доктора медичних наук, професора Людмили Шостакович-Корецької, кількість профілактичних щеплень звужена.

— Наприклад, якщо у дитини температура, то роблять коротку перерву на одужання, але це не означає, що потрібно чекати місяць-два, як це було раніше. Інфекції ніколи не зникають, вони завжди чекають свого часу, тому закликаємо батьків вакцинувати дітей – це їхнє здоров’я і повноцінне життя у майбутньому, – додала доктор медичних наук.

https://www.youtube.com/watch?v=57raRRTlRPA

 

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: