Skip to content

Молодий вчений із Дніпра здобув срібло на міжнародній конференції в Німеччині

Марианна Стец

Марианна Стец

Учень Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій Сергій Воронов здобув друге місце на «XXIV Міжнародній конференції молодих вчених – International Conference of Young Scientists-2017» у Штутгарті

Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

У конференції взяли участь команди з 26 країн Європи, Азії та Америки. До кожної входили по десять старшокласників з різних міст. Вони змагалися в шести номінаціях: математика, інформатика, екологія, науки про життя, фізика та інженерія.

Десятикласник Сергій Воронов з Дніпра отримав нагороду за оригінальний багатофункціональний пристрій, який поєднує 3D-принтер та 3D-сканер.

— Це два пристрої, з’єднані між собою програмно. Винахід можна використовувати і в навчальних, і в практичних цілях. Я працював над проектом три роки. Суперники на конкурсі були сильні, особливо з Індонезії та Сінгапуру, – розповів хлопець.

Проект «ICYS-Україна» – національний етап міжнародної конференції. Його започаткували у 2010 році Мала академія наук України та Інститут обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: