Skip to content

Книгу пам’яток Апостолівського району презентували у Дніпрі

Марианна Стец

Марианна Стец

У Дніпропетровській облдержадміністрації представили унікальну книгу «Пам’ятки історії та культури Апостолівського району»

Про це повідомили у прес-службі ОДА.

— Наша область нараховує майже 14 тисяч об’єктів культурної спадщини. За цим показником регіон на першому місці в Україні, – зазначила начальник управління культури, національностей і релігій ОДА Наталія Першина. – Проект з видання багатотомника «Пам’ятки історії та культури Дніпропетровщини» ми почали торік. Тоді випустили том, присвячений Томаківському району.

На 300 сторінках розповідається про минуле Апостолівського району та історію його заселення. Над книгою працювали історики, археологи, науковці. Видання розраховане на школярів, студентів, краєзнавців, науковців та всіх, хто цікавиться історією рідного краю.

— Цей випуск розповідає про 927 пам’яток археології, історії, монументального мистецтва, архітектури. Вони презентують 400-літню історію краю. Ранні пам’ятки датуються 2 тисячоліттям до нашої ери, пізніші – 20-ми роками минулого століття. Про кожну пам’ятку – авторська стаття, є фотографії, креслення, кольорові вкладки. Видання унікальне, – підкреслила директор обласного центру з охорони історико-культурних цінностей Лідія Голубчик.

Книга «Пам’ятки історії та культури Апостолівського району» продовжує серію наукових публікацій про історію Дніпропетровщини від найдавніших часів до сучасності. Наступні два томи присвятять Нікополю та Нікопольскому району.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: