Skip to content

Фермери вкрали у «Державної продовольчо-зернової корпорації України» 5 мільйонів

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно голови та секретаря зборів фермерського господарства, які за допомогою підроблених документів заволоділи грошовими коштами публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» у розмірі понад 5 млн грн (ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 та ч.4 ст358 КК України).

Про це повыдомили в прес-службы прокуратури областыі

Так, у червні 2014 року голова фермерського господарства разом з батьком, який також є секретарем зборів вказаного господарства, склали завідомо неправдиві офіційні документи про нібито наявність у їх підприємства земельних ділянок під посівами площею понад 2,2 тис га. Вказана неправдива інформація стала підставою для укладання договору поставки публічному акціонерному товариству понад 5,2 тон кукурудзи.

При цьому обвинувачені не переслідували мети подальшого виконання своїх обов’язків за договором, адже достовірно знали, що у господарства немає належних умов для вирощування кукурудзи, та уклали зі  страховою компанією договір комплексного страхування посівів майбутнього врожаю.

На виконання зазначених договорів ПАТ перерахувало фермерському господарству понад 5 млн грн, проте врожай так і не отримало.

Наразі голові фермерського господарства інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також складання та використання завідомо неправдивих офіційних документів (ч.5 ст.191, ч.1 ст.366, ч.4 ст.358 КК України). Його батька судитимуть за пособництво у скоєнні вищевказаних злочинів (ч.5 ст.27 ч.5 ст.191, ч.5 ст.27 ч.1 ст.366, ч.1 ст.358 КК України).

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: