Skip to content

Комплексну програму підтримки молодих педагогів запровадили у Дніпрі

Марианна Стец

Марианна Стец

Дніпровська міська рада в ході 19-ї чергової сесії затвердила п’ятирічну програму «Молодий педагог»

Протягом трьох років молоді вчителі щомісяця отримуватимуть муніципальну надбавку до заробітної платні у розмірі 2 тис. грн. Після закінчення цього терміну проводитимуть перевірку знань учнів, у яких викладав педагог, визначатимуть середню оцінку школярів за три роки. Якщо результати будуть позитивними, вчитель отримуватиме надбавку ще два роки.

— Аналіз даних за 5 років показав: кількість вчителів пенсійного та передпенсійного віку у школах міста збільшується. Молодих фахівців навпаки стає менше. Зараз їхня кількість становить близько 6%. Робота у школах важка, вона забирає багато сил, емоцій, часу, а зарплатня невелика. Ми хочемо, щоб випускників вишів почала більше цікавити робота у школах, тому заохочуватимемо їх матеріально. Очікуємо, що через п’ять років кількість молодих вчителів становитиме 35%. Але наша мета — не тільки збільшити чисельність нових кадрів, а й підвищити якість освіти, – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Програма «Молодий педагог» почне діяти вже у новому навчальному році.

— Такої програми немає в жодному місті України. Сподіваюся, що це буде гарним прикладом і для інших міст, і для держави. Від роботи вчителів залежить майбутнє нашої країни, – додав Олександр Шикуленко.

Щоб зробити професію вчителя більш популярною серед молоді, для випускників шкіл проводитимуть заходи з профорієнтації.

Працівниця освітянської галузі Дніпра Марина Мисливська наголошує: така програма стане суттєвою підтримкою для молодих педагогів і допоможе підвищити престиж професії.

— Зарплатня шкільних учителів, коли вони тільки приходять на роботу, – мінімальна. Та молоді педагоги – це, насамперед, молоді сім’ї. І кожен потребує певної платформи для розвитку. Ця програма зможе дати такий суттєвий поштовх і зробити нашу професію конкурентоспроможною, – зазначила Маринпедагоги

Мисливська.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: