Skip to content

«ПRОМКА»: у Дніпрі відкрилася фотовиставка про події в Авдіївці (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

На світлинах її ініціатора Олеся Кромпляса — моменти життя наших бійців, військовослужбовців 72 бригади та частково 166 навчального центру ВДВ, у найгарячішій точці війни на Донбасі, де бої не вщухають вже кілька місяців.

«Промка» — це скорочений варіант від «промзона», так називають цей район бійці та місцеві жителі. Але тепер назва відома не тільки в усій Україні, але й за її межами.

— Фотографії я робив наприкінці 2016 року, — каже Олесь. — Тобто на світлинах саме ті хлопці, що стоять там і зараз. Мені дуже хотілося розповісти про тих, хто боронить не тільки наші домівки, але й східні рубежі Європи.

 

Саме з цією метою — донести до європейців, що Україна стоїть на захисті європейських цінностей — виставка презентована у Швейцарії та Німеччині. Планується її проведення також у Польщі, Великій Британії, Португалії.

Європейці по-різному реагують на експозицію.

— Буває, що приходять якісь люди з російським акцентом й говорять, що вони самі з Авдіївки, а на фото неправда, бо «у кінці жовтня там немає листя на деревах», — розповідає Олесь. — Але я знімаю тільки на плівку, а це гарантія того, що фото — не підробка.

Підсилюють ефект металеві конструкції, вкриті слідами від пуль та снарядів — таку інсталяцію розробив автор разом з співробітниками центру допомоги учасникам АТО та членам їхніх сімей при Дніпропетровській облдержадміністрації.

Побачити фотовиставку можна за адресою: м. Дніпро, пр. Поля,2, SPACE HUB.

Про автора: Олесь Кромпляс — учасник бойових дій на Донбасі, брав участь у визволенні Маріуполя, боях за Іловайськ, у жовтні 2014 — в обороні Донецького аеропорту як фронтовий фотограф; воював у Широкиному, Дебальцевому та Авдіївці.

 

Наталія Адамович

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: