Skip to content

8-класник із Дніпропетровщини став переможцем Всеукраїнської олімпіади з фізики

Марианна Стец

Марианна Стец

Учень восьмого класу Микита Швець переміг на Всеукраїнській олімпіаді з фізики, яка відбулася у Кривому Розі

Про це повідомили в департаменті освіти та науки ОДА.

У розумових змаганнях серед учнів 8-11 класів взяли 175 учасників з 25 областей. Наш регіон представляли шість школярів із Дніпра, Марганцю та Кривого Рогу. Олімпіада тривала тиждень.

Представники Дніпропетровщини — восьмикласники Дніпровського ліцею інформаційних технологій Микита Швець, Ірина Величко та Андрій Волков — на такій олімпіаді вперше. Не дивлячись на це, їх результати — найкращі. Микита посів перше місце у своїй віковій категорії. Ірина та Андрій розділили друге.

За словами директора Дніпровського ліцею інформаційних технологій Сергія Григор’єва, багато вихованців його навчального закладу постійно беруть участь в олімпіадах і перемагають в них.

— Досягнення наших трьох учнів дуже радують, підкреслив Сергій Григор’єв. — Будемо готуватися і на наступний рік, щоб показати ще кращий результат.

Діти вирішували цікаві та креативні завдання. Всього було три тури: теоретичний, демонстраційний та експериментальний. У першому школярі розв’язували задачі. У другому — відповідали на запитання конкурсного журі. Експериментальний включав демонстрацію лабораторних завдань, які учні часто виконували на уроках.

Усі переможці олімпіади отримали дипломи та подарунки. Іншим учасникам подарували енциклопедії.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: