Skip to content

Лісники, патрульні та рятувальники вирішували, як не допустити пожеж в екосистемах та лісових господарствах (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

В інформаційній агенції «МОСТ-Днепр» відбувся брифінг щодо пожеж в екосистемах та лісах на території Дніпропетровської області. В ньому взяв участь начальник Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Кульбач, завідуючий сектором Дніпропетровського управління лісничого та мисливського господарства Олександр Олійник, а також представник патрульної поліції Микола Терещук.

«За підсумками 2016 року на території Дніпропетровської області сталося 3806 пожеж в екосистемах, з них 167 лісових пожеж, площа яких склала 77 га. 30% пожеж — це загоряння сухої трави, очерету, сміття. З початку 2017 роки вже сталося 1016 пожеж в екосистемах, з них 18 — у лісі. Причина лісових пожеж — загоряння сухої трави. Тільки за минулий тиждень сталась 381 пожежа в екосистемах, з них 5 — у лісі. На території Новомосковського і Павлоградскогго районів статистика жахлива. І це при тому, що скоро свята. Населення має поводитися дуже обережно в екосистемах», — наголошував Андрій Кульбач.

Пожежі виникають, в основному, через недбале поводження людей з вогнем. Через спалення минулорічної трави, сміття тощо на присадибних ділянках можуть загорітися приватні будинки. І такі випадки вже траплялись цієї весни.

Начальник Головного управління ДСНС області вкотре звернувся до населення з проханням не допускати пожеж в житловому секторі, бути обережними з вогнем в екосистемах, не спалювати траву та сміття!

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: