Skip to content

В Дніпрі відбувся форум за боротьбу з расизмом

Юлия Мухина

Юлия Мухина

В Дніпрі, відбувся міжнародний форум на тему «Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації (International Day for the Elimination of Racial Discrimination)».

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

Міжнародний форум проведений Організацією «Культура та Дипломатія Країн Світу» — Місія Культурної та Європейської Дипломатії в Україні, Дніпропетровською Академією музики ім. М. Глінки, ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» та Дніпропетровським державним аграрно-економічним університетом під патронатом Міністерства Культури України, Міністерства Інформаційної політики України, Дніпровської міської ради.

Відкриття міжнародного форуму відбулося в Центральній міській бібліотеці м. Дніпра.
Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації (International Day for the Elimination of Racial Discrimination)»проводиться за рішенням XXI сесії Генеральної Асамблеї ООН від 26 жовтня 1966 року і щорічно відзначається 21 березня.

Спеціально запрошеними спікерами заходу стали: Олексій Філь – Генеральний Секретар Організації ECDP, Харрисон Самсон – представник Африканського культурного центру, Берті Амбах – керівник проекту Україна Африка програми культурної дипломатії у Дніпрі, Артем Нідєлько – Директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Дніпра, Хамзауи Мунтассер – Представник Марокканського культурного центра.

На форумі високого рівня, лідери на основі досягнутого консенсусу підписали дипломатичний меморандум, разом заявивши про своє «тверде рішення сприяти програмі Організації Об’єднаних Націй та зробити свій внесок у ліквідації всіх форм расизму, расової дискримінації, ксенофобії та пов’язаної з ними нетерпимості, визначити захист жертв цих явищ високопріоритетною задачею для наших країн».

Категория: Новости Днепра, Новости политики Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: