Skip to content

У Дніпрі пройде унікальна квест-виставка, присвячена картинам Іллі Рєпіна

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Бажаєте перевірити свої знання з історії України, застосувати логіку та кмітливість? В Меморіальному будинку-музеї академіка Яворницького – квест-виставка. Вона присвячена українській тематиці у творчості Рєпина. Після екскурсії на відвідувачів чекають цікаві завдання та загадки.

Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій ДніпроОДА.

Виставка «Дмитро Яворницький та Ілля Рєпін: дружба, розпочата з «Запорожців…» розкриває тему України у творчості Рєпіна. Також експозиція розповідає про дружбу між козацьким істориком Дмитром Яворницьким художником Іллею Рєпіним. Вона виникла під час створення картини «Запорожці пишуть листа турецькому султанові».

Відвідувачам продемонструють багатоманітність козацької колекції старожитностей Дмитра Яворницького. Рєпін використовував її у створенні етюдів та картин. Всього на виставці представлять 5 картин художника. Всі – козацької тематики.

«Відвідувачі побачать унікальні експонати: малюнки та ескізи Рєпіна, видання кінця XIX – початку XX ст., світлини з дарчими підписами видатних особистостей, – розповідає автор виставки, перший науковий співробітник Історичного музею ім Яворницького Ірина Завалова. – Окремо будуть представлені автентичний козацький одяг, унікальна холодна й вогнепальна зброя, ужиткові речі запорозьких воїнів та інші раритети з колекції Дмитра Яворницького».

Після екскурсії – цікаві квести. За сюжетом картини «Запорожці пишуть листа турецькому султанові» відвідувачам запропонують визначити, з кого Ілля Рєпін писав своїх запорожців. На завершення – завдання на знання козацьких старожитностей, звичаїв та легенд.

Адреса Меморіального будинку-музею академіка Яворницького: м. Дніпро, пл. ім. Тараса Шевченка, 5. Виставка триватиме до 30 червня. Телефони для довідок: (0562) 47-27-61, (0562) 47-27-33.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: