Skip to content

Представники Служби порятунку «101», патрульної поліції та Червоного Хреста України навчають юних мешканців міста основам безпечного життя (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

З метою недопущення загибелі та травмування дітей під час різних надзвичайних подій, а також для навчання їх правилам безпеки та наданню домедичної допомоги, 24 квітня у навчальному закладі було проведено заняття з основ безпеки життя.

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в області.

Організаторами заходу були Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області, представники Червоного Хреста України та патрульні поліцейські міста Дніпро.

Рятувальники, патрульні та представники Червоного Хреста України розповіли дітям про всі першочергові дії при наданні домедичної допомоги при травмах, раптових захворюваннях таких як інсульт та інфаркт, також розповіли, як обробити опіки, реанімувати постраждалого,  допомогти при кровотечах, переломах кісток.

«Такі заходи, за участі фахівців Служби порятунку «101», проводять постійно з підростаючим поколінням, щоб діти могли орієнтуватися у надзвичайних ситуаціях і діяти відповідно до обставин, а також щоб могли врятувати як своє життя, так і оточуючих», – зазначають фахівці рятувальної справи.

Після проведених занять у школі, рятувальники та патрульні поліцейські вирушили до Центральної міської бібліотеки №24 міста Дніпро, де також провели уроки безпечної життєдіяльності для учнів 7-го класу, але тільки вже розповіли про те як вберегти себе та своє житло від пожежі, пояснили дітям, що при перебуванні біля водних об’єктів слід суворо дотримуватися правил життєдіяльності, а також наголосили, що у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації слід відразу телефонувати до рятувальників  за номером телефону «101».

Фахівці Служби порятунку «101»  розповіли підліткам про причини виникнення пожеж, потенційні небезпеки, які характерні для Дніпропетровської області, провели інструктаж щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Крім того, вогнеборці навчили дітей як діяти у разі виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів. Наприкінці уроку діти отримали тематичні пам’ятки та інформаційні листівки з питань безпеки життєдіяльності.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: