Skip to content

На програму бюджету участі дніпряни подали 295 проектів (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

24 березня в Дніпровській міській раді вперше засідала експертна комісія щодо впровадження партиципаторного бюджетування в Дніпрі. Загалом на програму бюджету участі дніпряни подали 295 проектів.

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

«Ми не очікували такої великої кількості. Навпаки – боялися, що буде недобір. А в підсумку за кількістю проектів ми – друге місто після Києва. Це показник того, що наші громадяни чекали бюджету участі, мають активну громадську позицію. Всього проектів подано на 82 млн грн. Тому в нас є бажання збільшити бюджет, виділений на партиципаторне бюджетування, з 10 до 15-20 мільйонів гривень», – зазначив голова експертної комісії щодо впровадження партиципаторного бюджетування в Дніпрі Олександр Купрієнко.

На першому засіданні розглядали 95 проектів, які до цього проаналізували у відповідних відомствах міськради і поставили їм позитивну чи негативну оцінку. В ході обговорення члени комісії відправили на доопрацювання 24 проекти, оцінені позитивно, та 3 з негативною оцінкою. Їх розглянуть на наступному засіданні. Крім того, цього разу члени комісії вирішили не допускати до голосування 5 ініціатив, які не підлягають виправленню.

Після того, як експертна комісія розгляне всі 295 проектів, вони будуть винесені на голосування. Віддати свій голос зможе кожен містянин. Найкращі ініціатви отримають гроші на втілення з міського бюджету.

«З 24 квітня до 24 травня дніпряни зможуть самі обрати, які проекти їм подобаються. Ми запрошуємо всіх голосувати. Я думаю, що навіть якщо якісь проекти не наберуть голосів, вони все одно зможуть знайти підтримку з  міського бюджету, з боку активістів чи спонсорів. Є багато альтератив того, як можна підтримати гарний проект», – зазначила виконувачка обов’язків заступника міського голови Яніка Мерило.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: