Skip to content

Патрульна поліція Дніпра закликає людей не перекривати дорогу на Слобожанському проспекті

Марианна Стец

Марианна Стец

Останні кілька днів мешканці трьох гуртожитків міста перекривають дорогу на Слобожанському проспекті, протестуючи проти раптового вимкнення електроенергії. У зв’язку з цим вчора рух транспорту на проспекті було повністю паралізовано. Поліцейські силою відтіснили мітингувальників на пішохідну зону. Свою думку щодо дій протестуючих висловив голова патрульної поліції Дніпра Володимир Богоніс.

– Наскільки законним було відключення світла в тих гуртожитках, мені судити важко, – сказав він. – Їх мешканців можна зрозуміти: без електроенергії важко. Говорять, ця проблема існує близько п’яти років. Однак вони порушили правила дорожнього руху. І коли поліцейські просили не перешкоджати руху транспорту, протестуючі проігнорували їх вимоги. Тим самим створили незручності для інших звичайних громадян, які переміщувалися за допомогою транспорту. А ми повинні захищати інтереси кожного. Було б краще, якщо б мітингуючи заблокували під’їзди у своїх гуртожитках, не пускаючи тих, хто заборгував за комунальні послуги. Ще один варіант – звернутися до депутатів або провести мітинг біля Дніпрообленерго.

З найактивнішими правопорушниками, які були у стані алкогольного сп’яніння, поліцейські провели профілактичну бесіду та відпустили. За словами працівників правоохоронних органів, головне – не арештувати людей, а навчити правильно поводитися.

Згідно зі Статтею 185 Адміністративно-процесуального Кодексу, якщо людина не виконує вимог патрульних поліцейських щодо припинення правопорушення, її можуть арештувати на 15 діб.

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: