Skip to content

Як уникнути африканської чуми свиней

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Слідкувати за поголів’ям тварин, дотримуватися санітарних норм та співпрацювати із перевіреними постачальниками. Це головні правила, які допомагають уникнути африканської чуми свиней. Про них нагадали представникам усіх районів області під час протиепізоотичної наради у ДніпроОДА. Дніпропетровщина подолала АЧС, проте підприємцям радять не втрачати пильність.

«На Дніпропетровщині виявили африканську чуму свиней у Криворізькому, Синельниківському районах та місті Нікополь. Одразу на підприємствах, де зафіксували випадки, ввели карантин. Це необхідно, щоб запобігти розповсюдженню захворювання, — розповів начальник управління агропромислового комплексу ДніпроОДА Вадим Удовицький. — Наразі нових випадків виникнення АЧС в області не зафіксовано. Послаблювати пильність не варто. Нагадати про основні заходи безпеки і послухати звіти від районів – головне завдання сьогоднішнього засідання».

Аби не допустити виникнення АЧС, підприємцям варто пам’ятати декілька правил:
— утримувати поголів’я тварин на закритих територіях;
— дотримуватися санітарних норм: встановлювати дизбар’єри, проводити санітарну обробку приміщення та забезпечувати працівників спецодягом;
— мати достатній запас дезінфікуючих засобів;
— купувати корми у перевірених постачальників та проводити їх попередню обробку.

«Важливо постійно проводити роз’яснювальну роботу серед населення та посилювати співпрацю із правоохоронними органами. Встановлювати спеціальні блок-пости у населених пунктах, аби не допустити ввозу зараженого м’яса з інших територій — відповідальність керівників районів. Санітарним лікарям та профільним фахівцям потрібно постійно перевіряти місця продажу м’яса у своїх районах», — наголосив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман під час засідання.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: