Skip to content

Рятувальники та правоохоронці радять подбати про безпеку дітей напередодні канікул

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Напередодні весняних канікул рятувальники та патрульні провели прес-конференцію, присвячену безпеці дітей.

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Через засоби масової інформації представники екстрених служб звернулись до батьків та педагогів з проханням провести профілактичні заходи та навчати малечу основним правилам поведінки в різних надзвичайних ситуаціях.

Так, за статистикою Служби порятунку, з початку року в області виникло 1378 пожеж, внаслідок яких загинуло 2 дитини, 6 травмовано та 5 врятовано. Було наголошено на інших надзвичайних ситуаціях, в яких може опинитися дитина, перебуваючи біля водойм або в разі знаходження вибухового предмета.

Тому рятувальники радять батькам обов’язково навчити дітей користуватися номерами екстрених служб 101, 102 та 103. Знати інформацію, яку необхідно назвати в разі виникнення надзвичайної події.

Дорослі можуть не лише провести профілактичні бесіди,  а також розіграти умовну небезпечну ситуацію та навчити дитину алгоритму правильних дій. Категорично заборонено залишати малечу без догляду батьків. Зачиняючи дітей в квартирі слід розуміти, що в разі небезпеки дитина може опинитись в пастці, тому такі ситуації слід прораховувати та вжити заходів безпеки.

Рятувальники навели приклад пожежі 15 березня цього року, яка сталася в місті Кривий Ріг, внаслідок якої загинув хлопчик 2012 року народження та була травмована бабуся – жінка 1930 року народження. Орієнтовною причиною події стало коротке замикання силової електромережі.

Тож фахівці радять обов’язково дбати про безпеку власної оселі, дотримуватись правил, бути прикладом для дітей та виховувати культуру безпечної життєдіяльності змалечку.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: