Skip to content

Лікарів вчили працювати з дітьми, які мають синдром Дауна

Юлия Мухина

Юлия Мухина

21 березня, до Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна, в Дніпровській міській раді зібрали лікарів для презентації відеолекції, присвяченої роботі з такими пацієнтами.

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

У фільмі розповідається, як повідомити батькам про діагноз дитини, з якими проблемами найчастіше стикаються лікарі та як їх вирішувати.

«Мета сьогоднішнього заходу – привернути увагу суспільства до людей із синдромом Дауна. Лікарі відіграють дуже важливу роль у зростанні пацієнтів. Важливо, щоб суспільство бачило, що такі люди в багатьох випадках можуть бути повноцінними його членами», – зазначив заступник директора департаменту охорони здоров’я населення міськради Микола Кокуца.

Перед лекцією присутні послухали вірш у виконанні маленької Олександри. Виступом дівчинки, яка має цей недуг, організатори ще раз хотіли продемонструвати лікарям, які стикаються з такими пацієнтами, що діти із захворюванням не менш здібні, можуть розвиватися на рівні з однолітками та відвідувати звичайні садки та школи.

«Зараз Саші п’ять років і десять місяців. У три з половиною роки вона вже знала букви. Зараз починає читати по складах. Саша ходить до звичайного дитсадка, у групу для дітей із затримкою психомовного розвитку. Я не відчуваю ні на собі, ні на своїй дитині чогось негативного», – сказала мама Олександри Лілія Кисильова.

На захід зібралося близько п’ятдесяти медиків. Серед них – сімейні лікарі, педіатри та гінекологи – ті, хто найчастіше у своїй практиці стикається з дітьми із синдромом Дауна.

«Я прийшла на лекцію, щоб почути про результати нагляду за дітьми з синдромом Дауна. До нас іноді приходять такі дітки. І тому я хочу сама дізнатися, як краще з ними працювати і передати цю інформацію своїм колегам», – сказала лікар-педіатр центру первинної медико-санітарної допомоги №10 Любов Литвин.

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: