Skip to content

ДТЕК втратила контроль над підприємствами на окуповоному Донбасі

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова заявляє про втрату управління над підприємствами, розташованими на тимчасово неконтрольованій території Донецької та Луганської областей.

“Директори підприємств компанії : ПАТ “ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу”, ТОВ “Моспинське СВС”, ПАТ “ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля”, ТОВ “ДТЕК Східенерго” (ВП “Зуївська ТЕС”), ПАТ “ДТЕК Донецькобленерго”, ТОВ “Техремпостачання”, ТОВ “ДТЕК Свердловантрацит”, ТОВ “ДТЕК Ровенькиантрацит”, ТОВ “Електроналадка”, ТОВ “ДТЕК Високовольтні мережі” і ТОВ “ДТЕК Сервіс”, які розташовані на тимчасово неконтрольованій території Донецької та Луганської області, отримали повідомлення про необхідність перереєстрації в так званих “ДНР” і “ЛНР” і початок інвентаризації майна. З цього моменту ДТЕК не контролює роботу цих підприємств. Компанія вважає неприйнятною вимогу про перереєстрацію наших підприємств, ніякі форми тиску не змусять ДТЕК змінити юрисдикцію своїх активів”, – йдеться в заяві.

При цьому генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко підкреслив, що те, що трапилося, – це результат політичного конфлікту на Донбасі, заручником якого були і залишаються українці, український бізнес і українська економіка, – повідомляє Укрінформ.

“Підприємства, які працюють на неконтрольованій території, – частина єдиної української економічної інфраструктури. Розрив цього виробничого ланцюга унеможливить їхню роботу, у шахт Донбасу немає інших ринків збуту вугілля, робота поза правовим полем України спричиняє серйозні юридичні наслідки для всіх покупців продукції, постачальників обладнання та матеріалів для даних підприємств. Це фактично означає зупинку підприємств, що вплине на українців по обидві сторони розмежування. Загальним підсумком стане драматичне зниження рівня доходів і зростання безробіття”, – сказав Тимченко.

У ДТЕК уточнили, що протягом трьох років військового конфлікту підприємства компанії працювали виключно в рамках українського законодавства. Тільки за останній рік підприємства ДТЕК, які працюють у Донецькій та Луганській областях та зареєстровані в Україні, заплатили в український бюджет понад 2 млрд грн податків. Українські ТЕС працювали безперебійно, балансуючи енергосистему. 36 000 співробітників стабільно отримували заробітні плати і були забезпечені соціальною допомогою.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: