Skip to content

«Від поклику до професії» — виставка на честь 100-річчя ДНУ ім. Гончара (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Буйство фарб, різноманіття жанрів та технік. Виставку своїх найкращих робіт презентували викладачі та студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Експозицію «Від поклику до професії» присвятили 100-літтю навчального закладу.

Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій ДніпроОДА.

Виставка проходить в Музеї українського живопису. У ній – понад 80 картин. Це роботи досвідчених художників та дизайнерів. А ще – молодих митців. Вони – викладачі або студенти кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Жанри найрізноманітніші, проте переважає пейзаж та натюрморт.

«Виставка присвячена майбутньому ювілею університету. Вона об’єднала теперішніх і майбутніх професійних художників та дизайнерів. Кожен із них у свій час зробив усвідомлений вибір на користь свого поклику та пов’язав життя з мистецтвом», — зазначили в Музеї українського живопису.

Експозиція «Від поклику до професії» — благодійна.

«Відвідувачі можуть придбати картини, представлені на виставці. Ціна – від 400 гривень. Частину цієї суми направимо на допомогу пораненим бійцям АТО», — зазначив куратор виставки Василь Тевяшов.

Музей українського живопису знаходиться за адресою: м. Дніпро, Троїцька площа, 5-А. Переглянути роботи митців можна в малій залі-галереї на 3-му поверсі до кінця березня.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: