Skip to content

Директор одного із ТОВ реалізував чуже насіння та привласнив гроші

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Поліцейські слідчого управлінням ГУНП в Дніпропетровській області встановили, що директор одного із ТОВ замість того, аби створювати належні умови для зберігання насіння, реалізував його та привласнив грошові кошти у значному розмірі.

Про це повідомили в прес-службі ГУ НП України в Дніпропетровськый області.

В рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) слідчі встановили, що директор одного із ТОВ упродовж 2014 року шляхом зловживання своїм службовим становищем заволодів понад трьома тисячами тонн насіння сільськогосподарських рослин , які належали ДП «Державний резервний насіннєвий фонд України» на загальну суму понад сім мільйонів гривень.

Як з’ясували слідчі, чоловік мав домовленість із ДП «Державний резервний насіннєвий фонд України» і повинен був надавати послугу підприємству по зберіганню зерна. Він приймав пшеницю на елеватори та вподальшому послуга збереження перейшла у новий формат. Підприємливий чоловік за фальшивими документами збував пшеницю по всій Україні, а виручені кошти осідали вже на власному рахунку.

Слідчими СУ Головного управління НП в Дніпропетровській області чоловіку 1977 року народження повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191(караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

Під час досудового розслідування, з метою відшкодування збитків, завданих державі, в особі ДП «Державний резервний насіннєвий фонд України», СУ ГУНП накладено арешти на майно підозрюваного та близьких родичів, на яке буде звернуто відшкодування збитків (цивільний позов) та конфіскація, передбачена санкцією статті.

Наразі зібрано достатньо доказів, які підтверджують причетність керівника даного товариства до привласнення державного майна та обвинувальний акт відносно нього направлено до Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: