Skip to content

У Дніпрі стартує ХІІ етап обов’язкового навчання плаванню учнів початкових класів

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Відсьогодні у Дніпрі розпочинається черговий ХІІ етап обов’язкового навчання плаванню учнів початкових класів, який проходить в рамках міської Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2016-2020 роки.

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

У цьому етапі беруть участь учні 2-х та 3-х класів шкіл №№ 6 та 105. Протягом двох місяців тренери навчать плавати близько 200 школярів на базі басейну спортивного комплексу  «Метеор» — це 24 заняття. По завершенні етапу діти складуть іспит і покажуть, чому вони навчилися. Також школярі отримають сертифікати та значки «Я вмію плавати».

Програма з плавання серед учнів молодших класів стартувала в Дніпрі в 2007 році вперше в Україні з метою пропагування спорту, здорового способу життя серед дітей, а також на запобігання негативним явищам на воді. Відтоді плавати навчалися майже 10 тисяч учнів із 51 загальноосвітнього закладу міста.

Після закінчення занять з плавання 25 % учнів початкових класів продовжують займатися в навчально–тренувальних групах дитячих спортивних шкіл з плавання та виступають на змаганнях.

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: