Skip to content

В Дніпрі 14 березня вперше відсвяткують День українського добровольця

Юлия Мухина

Юлия Мухина

14 березня у Дніпрі, на базі одного з перших добровольчих українських підрозділів «Дніпро-1», вперше за роки незалежності, Україна відзначатиме День українського добровольця.

Це свято встановлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників України, звернення суспільної уваги до феномену визвольного руху України 21 століття – добровольців, які беруть активну участь у боротьбі українського народу на Сході країни проти ворогів та окупантів.

Добра воля – це чинник, який об’єднав мільйони українців заради Волі та Гідності. Спочатку був Майдан, а вже навесні 2014 року хлопці та дівчата, чоловіки та жнки покинули своє звичне життя та стали до зброї. Серед них були наймолодші, які тільки закінчили школи і були пенсіонери, які мають за плечима військовий досвід, пройшовши не одну війну.

Від водіїв, будівників, студентів, бізнесменів — до художників, музикантів, спортсменів, вчителів, ковалів, юристів, професорів – всі вони, попри великі ризики та загрозу життю зробили свій вибір: об’єднатися у страшний та трагічний час проти окупантів та сепаратизму, які загрожують існуванню не просто держави, а нації.

Вічна пам’ять тим, хто віддав життя на полі бою – ми продовжуємо вашу місію, і Слава тим, хто пішов і далі воювати, вступивши на різні шляхи: політика, армія, поліція, медицина, волонтерство.

Одне можна сказати точно, якщо б не відчайдушні та сміливі добровольці та підтримка міцного волонтерського руху – війна вже охопила б всю нашу Землю.

14 березня на базі одного з перших добровольчих батальйонів, а нині полку «Дніпро-1» (м. Дніпро), зберуться представники добробатів («Дніпро-1», «Айдар», «Донбас», «Правий Сектор», УДА, ОУН, а також 20, 39, 40, 43 та 74 батальйони та інші. ), щоб відзначити цей день разом з побратимами, віддати шану полеглим та набратися сил і продовжити велику боротьбу за національну гідність.

У програмі заходу (14:00 – 17:00):
— Нагородження добровольців;
— Концерт гурту «Вертеп»;
— Неформальне спілкування з побратимами.

Запрошуємо всіх добровольців, небайдужих, причетних до добровольчого руху громадян, привітати одне одного з цим святом. Колишніх добровольців не буває!

Вхід вільний!
Адреса: м. ДНІПРО, вул.Лєшко-Попеля,14а
Подробиці:
067 42 83 183
https://www.facebook.com/polk.dnipro1

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: