Skip to content

У Дніпрі СБУ викрила схему розтрати трьох мільйонів державних коштів

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

Схему розтрати близько трьох мільйонів державних коштів, виділених на ремонт двигунів для електровозів, викрила у Дніпрі Служба безпеки України спільно з прокуратурою.

Про це повідомили у прес-центрі СБ України.

Так, у 2014 році керівництво держпідприємства, що займається виробництвом та ремонтом електровозів, перерахувало три мільйони гривень за ремонт двигунів приватному підприємству, яке взагалі немає спеціального технологічного обладнання та необхідних фахівців. Внаслідок чого двигуни не відремонтовано, а гроші переведено на рахунки фіктивних підприємств та розкрадено.

Характерно, що ДП має заборгованість з виплати заробітної плати у розмірі сім мільйонів гривень, яку керівництво приховало від контролюючих органів.

Під час обшуків за місцями проживання та роботи зловмисників правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію реально існуючих та фіктивних підприємств, електронні носії інформації, банківські документи, що підтверджують злочинну діяльність керівництва ДП та чимало матеріальних цінностей, що належать керівнику підприємства.

За данним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України. Керівнику підприємства повідомлено про підозру.

Триває слідство.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: