Skip to content

Рятувальники звертаються до батьків

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області звертається до батьків з проханням роз’яснувати дітям інформацію щодо попередження виникнення надзвичайних подій, пов’язаних із терористичними актами. 

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

«Шановні батьки!

Роз’яснюйте дітям, що будь-який предмет, знайдений на вулиці або в під’їзді, може становити небезпеку для життя. Цими предметами можуть бути звичайні сумки, пакунки, згортки, коробки, іграшки тощо. Зовнішній вигляд предмета може приховувати справжнє його призначення – вибуховий пристрій. Тому, саме ви, відповідаєте за життя і здоров’я своїх дітей!

 

Для того, щоб вирізнити вибухові пристрої з-поміж усіх інших, варто запам’ятати їхні характерні ознаки: предмети є незнайомими або незвичними для цієї ситуації чи території; наявність звуків, що лунають від предмету (цокання годинника, сигнали через певний проміжок часу), миготіння індикаторної лампочки; наявність джерел живлення на механізмі або поряд із ним (батарейки, акумулятори тощо; наявність розтяжки дротів або дротів, що тягнуться від механізму на велику відстань; предмет може бути підвішений на дереві або залишений на лавці», — йдеться у зверненні.

Категорично забороняється: торкатися предмету і пересувати його; користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух); заливати його рідиною, засипати ґрунтом або чимось його накривати; торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів і нагрівання. Під час виявлення підозрілих предметів треба нешайно телефонувати на номери 101 або 102.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: