Skip to content

Для особливих дітей Дніпра влаштували безкоштовне шоу екзотичних тварин

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Напередодні весняних свят до малечі з навчально-реабілітаційного центру «Надія» завітали незвичайні гості. Як виглядає бородата агама, наскільки м’яке хутро шиншили та з чого складається панцир черепахи – про все це діти могли дізнатися під час безкоштовного шоу зоотеатру, яке влаштували в рамках благодійної ініціативи мера Дніпра Бориса Філатова «Місто людей».

Малеча могла не тільки споглядати тварин, а й потримати їх у руках.

«Діткам з особливими потребами розвитку, які перебувають у спеціальних закладах, ще більше потрібні увага та спілкування. Необхідно шукати можливості достукатися до кожної дитини. Усі вони люблять тварин, а коли є ще й можливість з ними погратися – для діток це неабияка радість», – сказала заступник директора департаменту гуманітарної політики міськради Одарка Біла.

Посадовець також закликала підприємців Дніпра долучатися до благодійної програми Бориса Філатова «Місто людей».  Разом із зоотеатром Zarzabuz до особливих вихованців центу приїхали леопардовий гекон, бородата агама, зелена ігуана, шиншила, голуб King, а також тхір, павук-птахоїд, черепаха та багато інших тварин. Малеча від нових знайомств залишилася у захваті. Директор зоотеатру Тарас Забузов каже: щойно дізнався про благодійну ініціативу очільника міста, одразу ж вирішив приєднатися.

«Ми провели для малечі наочну екскурсію тваринним світом, кожен мав змогу потримати, уважно роздивитися його представників. Ми розповіли дітям, в яких умовах та країнах живуть наші підопічні, чим харчуються, які мають особливості, чого бояться тощо», – розповів підприємець.

Для проекту «Місто людей» це вже не перший візит до дитячого центру. Минулого разу малечі передали іграшкових звіряток, яких власноруч створили дніпровські волонтери. Загалом у рамках програми міського голови Бориса Філатова діти можуть обрати для себе різні веселощі. Хлопців і дівчат запрошують покататися на ковзанці, підкорити ролердром або позмагатися в дружніх лазерних боях. Приєднатися до розваг можна, записавшись за телефоном: (093) 913 02 51.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: