Skip to content

В нашому місті може з’явитися енергоощадне вуличне освітлення

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко 3 березня зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Люком Якобсом.

Темою обговорення стали перспективи бельгійських інвестицій у міські проекти та можливі сфери співпраці.

«Нам приємно, що Дніпро входить в орбіту інтересів Бельгії. І ми бачимо можливість співпраці та розвитку. Ваш візит для нас означає підтримку та прояв довіри, це дає впевненість, що наше місто близьке до стабільності», – зазначив Олександр Шикуленко.

Серед можливих напрямів співпраці: освітлення міста, електротранспорт та ІТ-технології. У всіх цих галузях Бельгія є передовою країною Європи і може своїм досвідом сприяти розвитку міста.

«У Бельгії є багато фахівців, які можуть допомогти Дніпру розробити нову систему електротранспорту. Щодо ІТ-технологій, то в Україні вже представлено багато бельгійських компаній, які працюють в цій сфері», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс.

На зустрічі також був присутній представник компанії Schréder, яка виробляє енергоощадне вуличне освітлення. Він запропонував розробити проект повної заміни світильників у місті.

«Це дасть Дніпру можливість економити на освітленні вулиць від 50% електроенергії. Виготовити нове обладнання ми можемо за півроку. Найближчим часом ми представимо мерії проект та розрахунки заміни вуличного освітлення міста», – зазначив менеджер проектів ТОВ «Шредер» Сергій Герц.

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: