Skip to content

У Національному фіналі з Прангміліне, який проходить у Дніпрі, візьме участь посол Естонії

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про це журналісту «Нашого міста» стало відомо  під час прес-конференції в мерії, де обговорювалась тема розвитку електронного Уряду в Дніпрі та впровадження програми навчання «Вікно можливостей»

За словами в.о.  заступника міського голови Яніки Мерило, ця тема заслуговує уваги, бо завдяки плідній співпраці з Естонією Дніпро вже можна сміливо назвати українським лідером у впровадженні електронних послуг – з урахуванням їхньої доступності та відкритості.

 «Для нас Естонія є дуже гарним прикладом з точки зору успішного впровадження електронних новацій, — сказала вона. – Вже десятки років у цій країні працює веб-банкінг, ID-картка, електронний квиток, електронна черга тощо. Впроваджуючи електронні послуги у Дніпрі, ми спиралися на досвід Естонії, копіювали його в хорошому розумінні цього слова. Ця країна нам дуже активно допомагає, і ми дуже вдячні за це. Особлива подяка за  програму навчання комп’ютерній грамоті та IT-технологій учасників АТО, переселенців зі сходу, пенсіонерів. Для цього за фінансової підтримки Естонської Республіки створені спеціальні класи, працюють фахівці. Також діє програма «Діти Дніпра IT», в рамках якої інформаційні технології опановують юні мешканці міста. Загалом навчання вже пройшли близько 600 осіб».

Надзвичайний та Повноважний посол Естонської Республіки в Україні Ґерт Антсу  звернув увагу на те, що серед напрямів співпраці мерією Дніпра – не лише електронне урядування, а й гуманітарна та освітня сфери.

«Наприклад, цієї суботи я збираюся відвідати Національний фінал змагань з усного рахунку Прангліміне-2017 міжнародного проекту «Міксіке в Україні», який проходить у Дніпрі,— повідомив посол. – Змагання з  усного математичного рахунку в режимі онлайн проводиться на освітньому сайті Міксіке, організоване за участі Міністерства закордонних справ Естонії спільно з MIKSIKE Learning Folders . Розвивати такий напрямок теж важливо і корисно. Проект, зокрема, сприяє професійному розвитку педагогів у використанні сучасних цифрових технологій у навчально-виховному процесі. Це хороший стимул та підтримка активності педагогів, учнів та їх батьків вцілому».

В рамках проведення Національного фіналу у Дніпрі  Прангліміне-2017 пройдуть майстер-класи для учнів-учасників, координаційна рада обласних координаторів проекту та круглий стіл з обміну досвідом педагогів, які активно використовують онлайнову платформу проекту «Міксіке в Україні», беруть участь у роботі партнерських груп тощо.

Юлія Бабенко

 

 

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: